Ratsastusterapia

Ratsastusterapia

 

Ratsastusterapia on kokonaisvaltaista kuntoutusta, joka perustuu asiakkaan, hevosen ja terapeutin väliseen vuorovaikutukseen. Toimintaterapeuttisessa ratsastusterapiassa käytettävät toiminnot sovelletaan asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Toimintoina käytetään ratsastamisen lisäksi hevosen hoitoa, maastakäsittelyä, kuten taluttamista sekä tallitöitä. Ratsastusterapian tavoitteet määräytyvät asiakkaan tarpeiden mukaan ja terapialla tähdätään opittujen taitojen arkeen siirtymiseen.

 

Ratsastusterapia tarjoaa monipuolisen, motivoivan ja monikanavaisen kuntoutusympäristön. Kokonaisvaltaisessa ratsastusterapiassa asiakas on mukana kehollaan, tunteillaan ja ajatuksillaan. Terapiassa käytettävät hevoset ovat työhönsä koulutettuja ja omaavat persoonalliset piirteensä. Hevonen kohtaa jokaisen ihmisen avoimin mielin ja omana itsenään.

 

Ratsastusterapeutti tuntee omat terapiahevosensa ja osaa valita hevosen, joka on sopiva asiakkaalle ja terapian tavoitteiden saavuttamiselle. Valintaan vaikuttavia asioita voivat olla esimerkiksi hevosen koko, luonne, käyttäytyminen tai sen ratsastajalle tuottamien liikkeiden laatu. Ratsastusterapeutti- SRT on suorittanut Hevosopiston ja Suomen Ratsastusterapeutit ry:n yhteistyössä järjestämän koulutuksen.

 

Lisää tietoa: www.suomenratsastusterapeutit.fi

 

 

Terapiatalli

Ratsastusterapia tapahtuu kotitallilla Mikkelin Vehmaskylässä, osoitteessa Kaivomäentie 17. Talli sijaitsee rauhaisassa maalaisympäristössä luonnon keskellä. Terapiassa työskennellään hevosten kanssa tallissa, ratsastuskentällä, maastolenkillä ja metsäpoluilla. Mahdollista on käydä myös maastolenkillä läheisellä metsätiellä. Tallin yhteydessä on pieni terapiahuone, jossa päästään tarpeen mukaan suunnittelemaan terapiaa, keskustelemaan tai toteuttamaan toimintaterapiakertoja. Lämmin odotustila löytyy kuljettajan jäädessä odottamaan terapian ajaksi tallille.


 

Hevoset

Tallissa asustavat hevoset ovat tuttua sukua jo kolmannessa polvessa ja olleet tallissa jo syntymästään lähtien.

 

Virtuaali

Tämä vanha herra on itseoikeutettu johtaja hevoslaumassa. Virtuaali on luotettava kuin kallio.

 

Sissi

Sissi on tallin ainoa tyttöhevonen eli tamma. Sissin kauniista tukasta saa hienon prinsessaleikeissä. Sissi on Virtuaalin siskontyttö.

 

Rölli

Rölli on pieni ja ketterä, leikkisä liinakko eli valkea harjainen hevonen. Rölliä kiinnostaa kaikki mitä voi nähdä ja kokea. Rölli on Sissin pikkuveli.

 

Lada

Lada on tallin pienin, muttei vähäisin vahvistus. Lada on helposti lähestyttävä ja sen kanssa voi opetella hevoshommia, vaikka ne hieman jännittäisivät.